uitsnede abstract schilderij

zotte zaterdag 26 oktober 2019

Foto zotte zaterdag 2018

Tijdens Zotte Zaterdag is er in de Jeruzalemkapel van 13.00 tot 16.30 uur een demonstratie iconen schilderen door Jelly de Boer en iconenschilders van Het GouwePalet.

Kom 26 oktober a.s. naar de binnenstad van Gouda en stap in de tijdmachine, om weer uit te stappen in het jaar 1511 ... De tijd van kaasmaker en bierbrouwers, van lakenververs en koopmannen. Van boekdrukkunst, kaarsen en stadsomroepers in plaats van internet, elektrisch licht en WhatsApp. Gouda viert weer Zotte Zaterdag  en de groep iconenschilders van het GouwePalet vier dat mee!

Zotte zaterdag: leuk voor het hele gezin!
De hele dag is het historische centrum gehuld in middeleeuwse sferen. Al vanaf 11 uur kun je struinen over een grote ambachtenmarkt, middeleeuwse lekkernijen proeven, oude spelletjes spelen en genieten van middeleeuwse muziek. Om 12.00 uur is de Zotte Intocht: een optocht van narren, muzikanten, kwakzalvers en andere figuren die dwars door de binnenstad loopt. Het hoogtepunt is om 12.30 uur op de Markt, wanneer de burgemeester Erasmus ontvangt; de briljante geleerde die in Gouda naar school ging en in 1511 het satirische boek Lof der Zotheid' (1511) schreef. Daarna barsten buiten én binnen nog meer activiteiten los, om tot 16.30 uur door te gaan!

Gratis toegang

Zotte Zaterdag is een gratis festival. Ook bijna alle activiteiten zijn gratis. Het volledige programma en alle bezoekersinfo vind je op www.zottezaterdag.nl

Locatie: Jeruzalemkapel

Tijd: 13.00 - 16.30 uur

Informatie en programma:
www.zottezaterdag.nl