Zo’n jaar of 20 worden er met veel plezier en toewijding iconen geschilderd op het GouwePalet. Wisselend van samenstelling is een kleine groep leden hiermee bezig. Als je belangstelling hebt om dit werk eens te bewonderen dan ben je van harte welkom tijdens de speciale bijeenkomsten voor iconen schilderen.

De eerste zaterdag van elke maand is er een bijeenkomst van iconenschilders. Men gaat zelfstandig aan de slag, er is geen les. Het is een uitstekende gelegenheid om dezelfde passie voor deze bijzondere schilderkunst te delen en ervaringen en technieken onderling uit te wisselen. Niet-leden kunnen zich hiervoor ook aanmelden en tegen een bijdrage van 10,00 euro deelnemen.

Aanmelden via het contactformulier of bij Bep van Dijk, tel.06 15311930.

Een Icoon is een schildering op een paneel van hout. Men schildert een Icoon altijd naar een voorbeeld om zodoende het “spirituele verhaal” door de eeuwen heen door te geven aan komende generaties. Iconen die ons een gebeurtenis verhalen maar ook engelen, heiligen, moeder Gods en natuurlijk Jezus Christus zijn onderwerpen van icoonschilders. Dit ambacht vraagt concentratie en toewijding en bovenal liefde voor het onderwerp dat wordt geschilderd.